top of page

Wat is Escape Room?

Misschien heeft u er ooit een van gehoord, Escape Room. Het is een spel dat pas vrij recent is ontstaan. Sinds 2007 is het vanuit Azië bezig de wereld te veroveren. Inmiddels is Boedapest dé Escape Room hoofdstad van de wereld, ze hebben daar meer dan 200 kamers in één stad!

Principe van het spel

Het spel is bij elke Escape Room anders, wel zijn er overeenkomsten. Je gaat een kamer binnen die is ingericht als Escape Room, de deur gaat achter je dicht en op slot. Vervolgens heb je een uur de tijd om te ontsnappen (sommige Escape Rooms hanteren een andere speeltijd dan een uur). In dit uur moet je door goed samen te werken met je team verschillende puzzels en opdrachten zien op te lossen. De opdrachten verschillen per Escape Room, wij bouwen onze kamers altijd met een thema. Het is dus de bedoeling dat je de denkwijze afstemt op het onderwerp van de kamer! 

Thema's

In Middelburg hebben wij 2 Escape Rooms, een kamer met een muziek thema, en een kamer in het thema van Las Vegas. In onze kamers is een beetje algemene kennis handig, maar niet strikt noodzakelijk. Wij hebben de kamers zo gemaakt dat alle informatie die je nodig hebt om te ontsnappen ook daadwerkelijk in de kamer aanwezig is. Dit maakt de kamer zo geschikt voor heel uiteenlopende groepen, van jong tot oud, iedereen kan bij ons ontsnappen!

Hoe moeilijk zijn Escape Rooms?

Elke Escape Room is anders, er is altijd een percentage van de ontsnappingen dat niet zal slagen. Bij onze Escape Room proberen we het ontsnappingspercentage tussen de 60-70% te houden. Vooraf kun je jullie wensen met de spelleider bespreken, wil je bijvoorbeeld geen aanwijzingen, geef dit van tevoren gerust aan! Het is voor ons geen sport om het zo moeilijk mogelijk te maken, wij willen u gewoon een geslaagde Escape Room ervaring geven!

Staan we er als team helemaal alleen voor?

Nee, er is altijd een spelleider die het spel nauwlettend volgt, deze zit in een kamer in hetzelfde pand op een schermpje te kijken en luistert mee via de microfoon die in de kamer aanwezig is. Mochten jullie helemaal vastzitten en geen enkel idee meer hebben wat jullie nog moeten doen dan kan de spelleider jullie een aanwijzing geven, hiermee kunnen jullie de weg naar de ontsnapping vervolgen!

Kan ik dezelfde kamer twee keer spelen?

Het is altijd mogelijk dat u een Escape Room al een keer gespeeld heeft en vervolgens verrast wordt door vrienden bij bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest. U kunt er voor kiezen om met u vrienden mee te spelen (als u er niet meer zoveel vanaf weet), maar u kunt ook met de spelleider meekijken, hilariteit gegarandeerd! Tevens kunt u ervoor kiezen (mocht de kamer vrij zijn) om de andere Escape Room van ons te spelen!

Is er een noodknop aanwezig?

Nee in de kamer zelf is geen noodknop aanwezig, maar zoals eerder vermeld kijkt er altijd een spelleider mee. Mocht iemand zich niet lekker voelen of om wat voor reden dan ook het spel willen verlaten kun je dit altijd kenbaar maken bij de spelleider. Deze zal de deur voor u openen om het spel te kunnen verlaten.

bottom of page